Кошик

Ці продукти не можуть коштувати дешево

Ці продукти не можуть коштувати дешево

29.04.21

На тлі повідомлень про зростання цін, податків і тарифів ЖКГ питання економії набуває особливої актуальності, і самим простим рішенням більшість росіян бачать скорочення витрат на їжу. Однак експерти стверджують, що економити можна далеко не всім — деякі товари не повинні бути дешевими за визначенням. В іншому випадку ви ризикуєте придбати неякісну продукцію або навіть фальсифікат. Отже, про те, які продукти харчування не повинні коштувати занадто дешево, розповіли специалитсты.

Напівфабрикати
Оброблений в заводських умовах продукт не може бути дешевше необробленого. Таке можливо тільки при використанні сировини низької якості. Наприклад, пельмені можуть складатися з першокласного яловичого фаршу і невеликої кількості тесту, а можуть бути виготовлені з свинячого фаршу і обрезей, містити крохмаль і клітковину. І, швидше за все, за низькою ціною буде продаватися другий варіант.

Рослинна олія
Якщо масло коштує дешево, це значить, що виробник використовував найменш витратну технологію або неякісне сировину. Як відомо, самим дорогим на ринку вважається оливкова олія, при виготовленні якого застосовують механічний метод. А от інші способи виробництва — хімічний та біохімічний — обходяться дешевше і до того ж знижують якість продукту. Оливкова олія теж може бути недорогим, але майте на увазі: існує ймовірність, що його зробили не з плодів, а з макухи, або взагалі підмінили дешевим рапсовим.

Сир
Ціна сиру без рослинних жирів не може опускатися нижче 420 рублів за кілограм. Якщо товар коштує дешевше, швидше за все, перед вами сирний продукт або звичайна підробка. До речі, днями Росконтроль назвав фальсифікатом сир 13 відомих торгових марок.

Солодощі
Випічку виробляють з використанням недешевих інгредієнтів — вершкового масла, молока і яєць. Саме тому ціна кондитерських виробів не повинна бути занадто низькою. І в першу чергу це стосується тортів і тістечок з кремом. Якщо солодощі коштують дешево, можливо, виробник використовував замість масла спред, замінив коров'яче молоко сухим аналогом і закупив борошно низького сорту.

Ковбаса
Ціна на ковбасу і сосиски зазвичай безпосередньо залежить від кількості міститься в них м'яса. А знизити собівартість і збільшити виручку виробника допомагає використання більш дешевих видів сировини, наприклад, не заявлених у складі курятини і свинячий обрізі. Також в ковбасні вироби часто додають сою, крохмаль і фосфати — це дозволяє збільшити масу готового продукту і, відповідно, нажитися на покупцях.

На закінчення треба відзначити, що висока ціна продукту не може гарантувати його високу якість. Але низька ціна майже завжди вказує на низькопробну продукцію.

Інші новини